De reis die er niet kwam

De reis die er niet kwam

14-10-2020. Deze datum stond maandenlang in mijn agenda omcirkeld. Op deze datum zouden wij naar Australië vliegen voor onze reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. De Lonely Planets lagen al meer dan een jaar op mijn nachtkastje, ik had ze al helemaal doorgelezen. De planning was al bijna op dagelijks niveau klaar, de vluchten, campervans en huurauto’s geboekt, mijn backpack nog net niet gepakt.

We zouden eerst 2 maanden met een campervan door Australië trekken, en vervolgens nog ruim een maand Nieuw-Zeeland aandoen. Ik was me ook al maanden aan het verheugen om eindelijk de Quokka te zien, een beestje dat alleen leeft op een eiland in de buurt van Perth. #Quokkaselfies was al maandenlang trending op mijn Instagram account.

#Quokkaselfies was al maandenlang trending op mijn Instagram account

De droom spat uiteen

Maar toen kwam Corona. Op het begin dachten we: oktober is nog ver weg, dat komt wel goed. Maar het kwam niet meer goed. Australië en Nieuw-Zeeland zijn nog steeds ‘op slot’. Bij elke corona-besmetting raakten beide landen compleet in paniek. Al gauw verwachtte de Australische regering niet dat er voor september toeristen het land binnen konden komen, later werd dit niet voor het eind van 2020. Nu hoorde ik zelfs dat ze niet verwachten dat er voor eind 2021 weer toeristen binnengelaten worden. Qantas, de airline van Australië, heeft ook meteen maar alle intercontinentale vluchten tot ik-wil-niet-weten-wanneer geschrapt.

Eind juni hebben we daarom de knoop doorgehakt en alles geannuleerd. Maar goed ook, want Melbourne is nu eindelijk uit lockdown, maar sommige binnenlandse grenzen zijn nog steeds dicht. Laten we het dan maar niet over de buitengrenzen hebben. Nieuw-Zeeland is dan wel coronavrij (zij het voor de 2e keer), maar het zou een wonder zijn als dat land wel binnenkort zijn grenzen opengooit.

Het was zeker geen makkelijke beslissing. Het was eerder huilen, huilen huilen, want we hadden het zo perfect gepland! Geen huis, geen baan, alle vrijheid. Wanneer komt zo’n kans nog een keer voor? Toch gaan we er alles aan doen om die reis alsnog te maken wanneer dat weer mogelijk is (onze nieuwe werkgevers hebben daar ook een aandeeltje in natuurlijk). Maar dat gaat ons zeker lukken. Waar een wil is, is een weg. En in ons geval letterlijk een hele lange weg.

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

190605 reizen pp 728x90 - De reis die er niet kwamimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - De reis die er niet kwam