Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers

kerst cadeautjes reizigers

Ben jij op zoek naar een cadeau voor iemand die altijd op reis is? Of ben jij zelf erg reislustig, maar weet je niet wat je nu weer op je verlanglijstje moet zetten? Met dit lijstje kun je vast een hoop inspiratie opdoen om het juiste cadeau te vinden. Dit zijn mijn 20 tips voor leuke (kerst)cadeautjes voor reizigers.

1. Lonely Planet

Een Lonely Planet ligt bij mij standaard onder de kerstboom. Ieder jaar wil ik weer een nieuwe bestemming ontdekken, en daar hoort voor mij ook een Lonely Planet bij. Voor ieder land heeft Lonely planet een handige reisgids. Niet alleen fijn als voorbereiding op je reis, maar ook als raadpleging tijdens je reis.

— > Koop hier een Lonely Planet

1 1 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
2. SUITSUIT paspoorthoezen

Het paspoort van een reiziger is aan de binnenkant vaak al helemaal opgefleurd met stempels. Maar een paspoort mag er ook aan de buitenkant leuk uit zien. Ik ben zelf een groot fan SUITSUIT. Dit merk verkoopt van die heerlijke retro producten. Mijn paspoorthoes is dus ook van SUITSUIT. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer paspoorthoezen waaruit je kunt kiezen.

— > Koop hier een paspoorthoes

2 1 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
3. Hamamdoek

Ze zijn groot, maar wegen bijna niets en nemen bijna geen plek in je backpack in. Hamamdoeken zijn hierdoor wel echt een ideaal cadeautje voor reizigers die ook wel van mooie strandjes houden.

— > Koop hier een hamamdoek

3 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
4. Een ONA cameratas

Spiegelreflex- of systeemcamera’s zijn over het algemeen zwaar en groot, en stop je daarom niet zomaar in een handtas. Vaak stop je deze in een rugzak, maar die wil je ook niet altijd meenemen. Een cameratas is daarom een perfect cadeau. En deze hoeven echt niet lelijk te zijn. ONA is een voorbeeld van een merk met mooie cameratassen. Wel wat aan de dure kant, maar dan heb je ook wat.

— > Koop hier een ONA cameratas

4 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
5. Toilettassen

Een compacte toilettas is ook heel handig voor op reis. Je kunt hier bijvoorbeeld gaan voor de handige tassen van Fjallraven, maar ook SUITSUIT heeft mooie toilettassen:

— > Koop hier een toilettas

5 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
6. Boek ‘Reisfotografie’ van Laura Vink

Het boek Reisfotografie van Laura Vink is het dikste Nederlandstalige boek over reisfotografie! Dit boek heb ik zelf ook, en het is echt een prachtig boek met veel info, tips en voorbeelden van reisfotografie. Het is een fijn praktisch boek, en je kunt uren kijken naar de prachtige reisfoto’s die Laura gemaakt heeft. Dat wil je ook gewoon kunnen!

— > Koop hier het boek reisfotografie

6 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
7. Waterflessen

Een echte reiziger kun je altijd een goede waterfles cadeau doen. Ideaal zijn waterflessen van rvs, deze houden het water lekker koel op die warme tropische bestemmingen. Al is een Dopper ook altijd een goed cadeau:

— > Koop hier een waterfles

7 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
8. Hangmat

Eigenlijk onmisbaar voor op de camping: een hangmat. Hoe lekker is het om tijdens een reis of vakantie even bij te komen in een hangmat? Hangmatten zijn er in vele soorten en maten, maar je hebt ook speciale reis hangmatten.

— > Koop hier een hangmat

8 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
9. Backpack vlaggetjes

Dit cadeau is leuk voor iemand die al de halve wereld heeft rondgereisd. Geef hem of haar kleine vlaggetjes die op zijn of haar backpack genaaid kunnen worden. Iemand die al heel veel gereisd heeft, zal straks geen plekje meer vrij hebben.

— > Koop hier backpack vlaggetjes

10. Camerariemen

Mensen die veel reizen, geven hun geld vaak liever uit aan een nieuwe reis dan aan een nieuwe camera. Maar om ze toch het gevoel van een nieuwe camera te geven, kun je een reiziger natuurlijk ook een nieuwe camerariem cadeau doen. Je hebt bijvoorbeeld vintage camerariemen, of juist camerariemen met leuke prints

— > Koop hier een camerariem

10 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
11. Kookboeken van een land

Reizigers zijn vaak ook echte foodies. In het buitenland proberen ze graag nieuwe, onbekende gerechten. Deze willen ze eenmaal thuis ook vaak graag een keer zelf proberen te maken. Een kookboek met gerechten van een land waar diegene geweest is, is daarom een gegarandeerd succes. Zo heb ik na een vakantie in Mexico bijvoorbeeld het boek Buenos Nachos gekregen. Maar er zijn ook tal van Aziatische kookboeken.

— > Koop hier een passend kookboek

11 1 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
12. Een reisdagboek

Een dagboek bijhouden tijdens je reis is enorm lastig, maar toch probeer je het elke keer weer. Heeft iemand een reis op de planning staan? Geef hem of haar dan een reisdagboek! Hiermee geef je die reiziger zeker wat extra motivatie om hem deze keer wel bij te houden.

— > Koop hier een reisdagboek

12 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
13. Noise cancelling koptelefoons

Als je veel onderweg bent en veel in hostels slaapt, zijn noise cancelling koptelefoons of oordopjes eigenlijk wel een must. Dit is dan ook een ideaal én praktisch cadeautje voor een reiziger.

— > Koop hier noise cancelling koptelefoons of oordopjes

13 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
14. Havaianas

Sinds ik in Brazilië geweest ben, kan ik niet meer zonder. Havaianas zijn wat mij betreft de leukste en fijnste slippers die er bestaan. Vooral die met die vrolijke kleurtjes! Een leuk cadeautje om als reiziger te krijgen.

— > Koop hier Havaianas

14 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
15. E-reader

Tijdens het reizen nemen boeken best veel plek in beslag, dus eigenlijk wil je deze zo min mogelijk meesjouwen tijdens je reis. En dat terwijl het zo heerlijk is om op het strand of in een hangmat wat te lezen. Een e-reader is dan ook ideaal, want die neemt toch wel minder plek in dan al die boeken.

— > Koop hier een e-reader

15 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
16. SUPboard

Dit is zeker geen goedkoop cadeautje, maar wel heel leuk om te krijgen. Zeker als je met een wat actievere reiziger te maken hebt, die maar moeilijk kan stilliggen op een strand of aan een meertje.

— > Koop hier een SUPboard

16 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
17. Mepal Isoleer Lunchpot Ellipse

Het is misschien niet het meest sexy kerst cadeautje, maar het is voor reiziger wel heel praktisch. Met de Isoleer Lunchpot Ellipse van Mepal kun je tot 10 uur een warme maaltijd of 16 uur een koude maaltijd bewaren. Ideaal voor onderweg, of tijdens een lange hike!

— > Koop hier de Mepal Lunchpot

17 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
18. Cadeaubon voor fotoproducten

Oke, het is dan geen fysiek cadeautje en misschien iets minder leuk onder de kerst boom, maar een reiziger zal hier toch blij mee zijn. Al die foto’s moeten toch gebundeld worden in een fotoalbum, of aan de muur gehangen worden in de vorm van wanddecoratie. En zo kan die reiziger toch zijn of haar eigen cadeautje samenstellen.

— > Koop hier een cadeaubon

18 1 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
19. Bart’s boekje: Little Escapes net over de grens

In dit boek vind je maar liefst 208 slaaptips en restaurant tips in Nederland, België, Zuid-Engeland, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Dit zijn stuk voor stuk prachtige, fotogenieke adressen die een reiziger zeker graag bezoekt.

— > Koop hier Little Escapes net over de grens

19 klein - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers
20. Cotton Ball Lights lichtslinger voor buiten

Dit cadeautje is ideaal voor de camping, want zo maak je je campingplaats toch echt iets gezelliger. Geeft je reiziger ook graag thuis een feestje? Dan komen deze Cotton Ball Lights extra goed van pas.

— > Koop hier een lichtslinger

20 klein 1024x792 - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers

Ben jij op zoek naar nog meer inspiratie voor (kerst)cadeautjes voor reizigers? Dan wil je deze blogs waarschijnlijk ook lezen:

cropped header 5 1024x320 - Tips voor de leukste (kerst)cadeautjes voor reizigers

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.