Vriendenweekend tip: huur een elektrische golfkar

elektrische golfkar huren uitgelicht rond - Vriendenweekend tip: huur een elektrische golfkar

Het is altijd weer een uitdaging om een activiteit te verzinnen tijdens een vriendenweekend. Graag iets actiefs, maar ook niet weer té actief. Niet iedereen kan het waarderen om al ziplinend door de bossen te gaan, of proeven te doen á la Expeditie Robinson. En het is ook fijn wanneer de activiteit een dag vullend programma is. Heb je een activiteit die maar kort duurt, moet je zo’n hele groep de hele dag bezighouden. En dat valt ook niet mee. Hierdoor zijn wij voor ons vriendenweekend begin oktober uitgekomen bij deze activiteit: een elektrische golfkar huren en hiermee lekker de omgeving verkennen. Vergeet de e-chopper, een elektrische golfkar is een echte aanrader!

Weer even iets anders

Het leuke aan rondcrossen in een elektrische golfkar? Het is net weer even iets anders. Tegenwoordig is het heel populair om op e-choppers of e-bikes rond te rijden, maar je hoort minder vaak dat mensen in een golfkarretje op pad gaan. Lekker origineel! Doordat er maximaal 4 personen in een karretje kunnen, is het ook iets meer een groepsactiviteit. Het was ook oprecht grappiger dan verwacht. De golfkarretjes hebben stiekem ook wel wat weg van botsautootjes. Het brengt dus ook echt het kind in mensen naar boven. Zeker de ‘jongens’ denken dat ze Max Verstappen zijn, en proberen elkaar in te halen en uit te dagen.

Op de openbare weg

De golfkarretjes zijn voorzien van kentekenplaten, en hebben eigenlijk dezelfde rechten en plichten als auto’s. Dit betekent dat je er ook niet mee over fietspaden mag rijden. Sterker nog, je moet ze zelfs op parkeerplaatsen voor auto’s parkeren.

Wie denkt dat zo’n karretje dan heel hard gaat, komt bedrogen uit. De karretjes kunnen maximaal 25 km/h. Op zich ook niet zo erg, want na 35 kilometer is de accu ook bijna leeg. Gelukkig zijn er in de buurt van de plekken waar je de karretjes kunt huren, genoeg oplaadpunten als je wat langere tochten wil maken.

De omgeving ontdekken

Oké, zo heel ver kom je dus niet in een elektrisch golfkarretje, maar het is nog steeds een leuk middel om de omgeving te verkennen tijdens je vriendenweekend. Zo hebben wij het elektrische golfkarretje gehuurd in Knokke, net over de grens aan de Belgische kust. Vervolgens zijn we naar Nederland gereden, en hebben wij geluncht in Strandpaviljoen De Zeemeeuw in Cadzand. Ook een hele leuke tent trouwens! Leuk ingericht en lekker eten. Na de lunch hebben wij nog een beetje langs het strand gereden, en op de terugweg hebben we nog een stukje op het strand gelopen. Eigenlijk wilden we ook nog even een stop maken in het plaatsje Sluis, maar door het regenachtige weer van dat weekend hebben we er toch maar voor gekozen om iets langer in De Zeemeeuw te blijven hangen. Zo zie je maar, je kunt er een dag vullend programma van maken, en leuke plekjes ontdekken. Op een actieve en speelse manier.

Met goed en slecht weer

Nog een voordeel van op pad gaan in een elektrische golfkar als activiteit tijdens je vriendenweekend: het is geschikt voor bijna alle weersomstandigheden. Wij hadden de elektrische golfkar in het eerste weekend van oktober gehuurd. Het was nat en het waaide, maar in de golfkar had je hier niet zo heel veel last van. Een kwestie van je heel warm aankleden, en voor de zekerheid toch maar die regenjas aan. Van die paar druppels zijn we gelukkig niet heel nat geworden. Toch zou ik het niet aanraden om in de winter of late herfst met een elektrische golfkar op pad te gaan. Omdat het karretje open is, zou dit toch goed koud kunnen worden. Bij ons kon het net, maar we hebben onze initiële route wel wat ingekort. Dat open karretje komt dan natuurlijk wel weer heel goed uit bij mooi weer.

Een elektrische golfkar huren

Wij hebben de elektrische golfkar gehuurd bij Park-Drive. Je kunt hier golfkarretjes huren in Zeeuws-Vlaanderen en in Walcheren. Ook hebben ze verschillende vestigingen aan de Belgische kust. Daarnaast werken ze veel samen met hotels en vakantieparken verspreid over Europa. Je kunt dan vervolgens de golfkar via het hotel of vakantiepark huren. De prijs voor het huren van een elektrische golfkar voor een dagdeel kost € 95,-, een hele dag kost € 120,-.

Wil je meer weten over elektrische golfkarretjes of wil je tips voor een vriendenweekend? Dan wil je deze blogs waarschijnlijk ook lezen:

cropped header 5 1024x320 - Vriendenweekend tip: huur een elektrische golfkar

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.