6x dingen om te doen in Sucre, Bolivia

Sucre bolivia bezienswaardigheden

Sucre is de prachtige hoofdstad van Bolivia. De stad staat bekend om zijn suiker witte gebouwen en rode daken. Vandaar de naam, want Sucre betekent ‘suiker’ in het Spaans. Door zijn unieke uitstraling heeft Sucre een plekje gekregen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Sucre heeft dan ook veel mooie bezienswaardigheden. Maar dit is niet de enige reden waarom toeristen deze stad zo graag bezoeken. Er wonen namelijk ook veel studenten, waardoor het een levendig stadje is met een relaxte sfeer. Hier vind je de leukste dingen om te doen in Sucre.

Klooster Convento de San Felipe Neri bezoeken

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Sucre is de Convento de San Felipe Neri. Dit is een 17e eeuws klooster in het centrum van de stad. Tegenwoordig wordt het gebouw niet meer gebruikt als klooster, maar als basisschool. Het dak van het gebouw kun je bezoeken. Vanaf deze plek heb je een heel mooi uitzicht over de oranje daken en witte gebouwen van Sucre.

Mensen kijken op Plaza 25 de Mayo

Plaza 25 de Mayo is het centrale plein van Sucre. Het fijne aan dit plein is dat het ook meteen een parkje is. Het is groen, er zijn veel planten en bomen en het word omgeven door de mooiste gebouwen van de stad. Onder andere de kathedraal van Sucre en Casa de la Libertad zijn aan de randen van dit plein te vinden. Op het pleintje hangt een relaxed sfeertje. Zowel locals en toeristen brengen hier graag hun tijd door. Neem daarom ook zelf de tijd om op een van de bankjes te zitten en te kijken wat er om je heen gebeurd. Wat ik ook erg leuk vond: op de zebrapaden op de wegen rondom het plein lopen mensen in een zebrapak, om hulpbehoevende te helpen oversteken en het verkeer in goede banen te leiden.

Mercado Central bezoeken

Wat ik zelf altijd heel leuk vind in Zuid-Amerika, is de lokale markten bezoeken. Het eten is daar altijd zo lekker vers! En vaak ook goedkoop. Mercado Central is een grote markt in het centrum van Sucre. Hier kun je veel vers fruit en groente krijgen. Ook kun je hier prima terecht voor verse fruitsalades en fruitsappen. Wat ook heel leuk is aan deze lokale markt in Sucre, is dat een van de meest drukbezochte voedselmarkten van Bolivia is. Je kunt je hier dus prima mengen tussen de bevolking.

Wandelen door Parque Simon Bolivar

Een andere fijne plek in Sucre is Parque Simon Bolivar. Dit is het grootste park van de stad. In de weekenden komen families en studenten samen. Wat het park ook bijzonder maakt, is dat er in het park een kleine Eiffeltoren en een kleine Arc de Triomphe te vinden zijn. De Eiffeltoren schijnt van dezelfde maker te zijn als de beroemde toren in Parijs.

Hiken naar de 7 watervallen

In de omgeving van Sucre vind je de 7 watervallen. Dit is een groepje miniwatervallen, die vanaf de zeven plateaus omlaag stromen. Deze watervallen kun je alleen bereiken door te hiken. Ook zijn er enkele tours die de route te paard aanbieden. In beide gevallen is het wel aan te raden om een gids mee te nemen. Je loopt namelijk ook gedeeltelijk door een sloppenwijk heen. Ook is er niet echt een route aangegeven. Soms wordt de hiking tour ook gecombineerd met de Cal Orcko, een dinosauruspark waar je nog echte dinosaurus voetstappen kunt zien.

De 7 watervallen zijn een mooi plaatje om te zien. In de onderste paar plateaus kun je zwemmen, wat echt heerlijk is na een dag hiken. Toen wij er waren, was het er ook heerlijk rustig. Er was alleen een ander klein groepje bij de waterval.

Sucre bezienswaardigheden - 6x dingen om te doen in Sucre, Bolivia
Spaans leren

Naast al deze bezienswaardigheden is er nog een andere reden waarom men wat langer in Sucre blijft hangen. In Sucre zijn namelijk ook meerdere talenscholen. Het is dus de perfecte locatie om Spaans te leren. Sommigen regelen de taalcursus al voorafgaand aan hun reis. Maar doordat Sucre zo’n relaxed stadje is, blijven veel backpackers ook wat langer hangen om Spaans te leren. Bovendien hebben de Bolivianen ook een duidelijke Spaanse uitspraak, wat natuurlijk heel handig is als je Spaans wilt leren.

Lees ook: Waarom je een taalcursus in het buitenland moet doen

Eten in Sucre

In Sucre kun je goedkoop uit eten. En doordat er veel studenten in Sucre wonen, zijn er ook veel verschillende restaurantjes. Niet alleen qua keuken, maar ook qua mogelijkheden. Zo heb je ook een goede keuze uit vegetarische restaurants. Eentje hiervan is Condor, een echte aanrader!

Slapen in Sucre

Doordat er zoveel backpackers Sucre bezoeken, zijn er in Sucre veel hostels te vinden. Sommige hostels bieden ook taallessen aan als een pakket om je verblijf goedkoper te maken. Ook al zijn hostels in Sucre (en in Bolivia over het algemeen) helemaal niet duur. Daarnaast zijn er veel kleine hotels en boetiek hotelletjes in Sucre.

Slapen in Sucre

Tripadvisor – Bekijk hotels
Agoda – Bekijk accommodaties
Trivago – Bekijk hotels
Riksja Travel – Bekijk rondreizen

Wil jij meer over Sucre of andere bezienswaardigheden in Bolivia weten? Dan wil je vast deze blogs ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - 6x dingen om te doen in Sucre, Boliviaimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - 6x dingen om te doen in Sucre, Bolivia

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - 6x dingen om te doen in Sucre, Bolivia ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - 6x dingen om te doen in Sucre, Bolivia ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - 6x dingen om te doen in Sucre, Bolivia ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - 6x dingen om te doen in Sucre, Bolivia