8 x de mooiste plekjes in Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento Uruguay bezienswaardigheden

Als je van historische, koloniale plaatsjes houdt, dan ben je in Colonia del Sacramento in Uruguay op het juiste adres. Dit plaatsje heeft kleurrijke huisjes en de smalle straatjes liggen vol met hobbelige stenen. Tel daar nog een paar ruïnes en een bastion bij op, en je kunt je voorstellen dat je hier helemaal terug de geschiedenis in gaat. Het plaatsje staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst, en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit zijn de 8 mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Colonia del Sacramento.

1 – De kerk Santísimo Sacramento

Op Plaza de Armas vind je de witte kerk Santísimo Sacramento, ook wel Iglesia Matriz genoemd. Deze kerk uit 1680 is de oudste kerk van Uruguay, en is daarom erg speciaal voor Colonia del Sacramento. De kerk heeft zelfs nog een extra plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst.

2 – Bastion San Miguel

Bij het Bastion San Miguel, gelegen aan de waterkant, vind je de oude stadsmuur van Colonia del Sacramento. Dit bastion moest in het koloniale tijdperk het stadje beschermen. Er staan nu nog steeds meerdere kanonnen om deze bescherming te laten zien.

Colonia del Sacramento bezienswaardigheden 8 - 8 x de mooiste plekjes in Colonia del Sacramento
3 – De stadspoort ‘Puerta de Campo’

Bij het bastion San Miguel vind je ook de ‘Puerta de Campo’, de enige stadspoort van de stad. In 1745 werd deze poort gebouwd als enige toegangspunt tot de stad. En nu nog steeds komen veel mensen via deze poort de stad binnen, ook al zijn er nu ook genoeg straten om het historische centrum te bereiken.

Colonia del Sacramento bezienswaardigheden 9 - 8 x de mooiste plekjes in Colonia del Sacramento
4 – El Faro

Een andere bekende bezienswaardigheid van Colonia del Sacramento is El Faro, een witte vuurtoren. De vuurtoren staat in de ruïnes een oud 17-eeuws klooster. Deze vuurtoren kun je ook beklimmen, waardoor je een prachtig uitzicht over het stadje en de omgeving hebt. En ‘s avonds is het ook een ideale locatie om de zonsondergang te bekijken.

5 – De oude straatjes in het historisch centrum

Naast deze bekende bezienswaardigheden, zijn de oude straatjes van het historische centrum van Colonia del Sacramento zelf ook al een bezienswaardigheid op zich. Dit historisch centrum bestaat uit smalle straatjes, met keien en gekleurde huisjes. Je ziet hier veel invloeden terug uit de Spaanse en Portugese koloniale tijdperken. Ook vind je hier veel oude auto’s, vooral ter decoratie. Zo heb je letterlijk het gevoel dat Colonia door de jaren heen niets veranderd is.

6 – Puerto Viejo

Colonia del Sacramento ligt aan de Rio de la Plata, een hele brede rivier dat uiteindelijk uitmondt in de Atlantische oceaan. Aan de overkant van de rivier, op ongeveer 50 km afstand, ligt de Argentijnse stad Buenos Aires. Op heldere dagen kun je deze stad zelfs zien liggen.

Het beste uitzicht op Rio de la Plata heb je vanuit Puerto Viejo, de haven van Colonia del Sacramento. Hier vind je tegenwoordig veel zeilboten. De haven wordt druk bezocht tijdens de zonsondergang, want je kunt hier de mooiste zonsondergangen zien.

7 – Plaza de Toros Real de San Carlos

Een paar kilometer buiten Colonia del Sacramento vind je een voormalig stieren-arena. Deze ligt op Plaza de Toros Real de San Carlos, ten westen van het stadje. Omdat de arena slecht onderhouden, en daarom niet stabiel is, kun je deze arena alleen aan de buitenkant bekijken.

8 – De stranden

Tussen Colonia del Sacramento en Playa de Toros Real de San Carlos liggen meerdere strandjes, zoals Playa Del Real en Playa Los Verdes. Om deze stranden te bereiken, kun je het beste een fiets huren. De stranden zelf zijn mooi, maar het water van Rio de la Plata heeft een bruinige kleur. Het water is niet echt vies, maar ook niet super aantrekkelijk om in te zwemmen. Maar je kunt natuurlijk wel gewoon een boekje lezen op het strand.

Een ander mooi strand ligt aan de andere kant van het stadje. Dit is het strand Playa Ferrando. Dichtbij de terminal van Buquebus (de veerdienst waarmee je naar Buenos Aires kunt) ligt ook een strandje. Dit strand vond ik wel redelijk vies, dus deze zou ik overslaan.

Colonia del Sacramento bezienswaardigheden - 8 x de mooiste plekjes in Colonia del Sacramento
Eten in Colonia del Sacramento

In het historische centrum van Colonia del Sacramento zijn meer dan genoeg mogelijkheden om lekker te eten. Er zijn veel winkeltjes, bars, terrasjes en restaurantjes. Uit eigen ervaring kan ik je wel aanraden om hier niet met kerst naartoe te gaan: veel restaurantjes zijn dan gesloten en het is vrij rustig.

Slapen in Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento heeft veel boetiek hotelletjes en bed & breakfasts. Deze worden in Uruguay ‘Posada’ genoemd. De Posada’s zitten vaak in mooie historische panden. Omdat Colonia del Sacramento redelijk toeristisch is, vind je ook redelijk veel grotere hotels buiten het centrum. Hostels vind je er niet zoveel. Ik sliep in hostel El Viajero. Deze kan ik je wel aanraden.

Slapen in Colonia del Sacramento

Tripadvisor – Bekijk hotels
Trivago – Bekijk hotels
Agoda – Bekijk hotels

Wil je meer over Colonia del Sacramento of Uruguay weten? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

cropped header 5 1024x320 - 8 x de mooiste plekjes in Colonia del Sacramento

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.