Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika

Uruguay bezienswaardigheden

Je kent vast niet veel mensen die ooit naar Uruguay op vakantie zijn geweest. Uruguay is ook niet erg toeristisch en het land wordt vaak overgeslagen in een reis door Zuid-Amerika. Dat is jammer, want Uruguay heeft zeker genoeg te bieden. Dat het massatoerisme Uruguay nog niet gevonden heeft, zorgt ervoor dat het land een van de meest authentieke landen van het Zuid-Amerikaanse continent is. De locals zijn erg vriendelijk, het land is relatief veilig voor Zuid-Amerikaanse begrippen, maar ook relatief duur. Uruguay is een relatief klein land, waardoor de belangrijkste bezienswaardigheden van het land vaak niet meer dan een paar uur uit elkaar liggen. De bekendste bestemmingen in Uruguay bevinden zich in het zuiden, aan de kust. Hieronder vind je een klein overzicht met plaatsjes die je zeker niet mag missen tijdens een vakantie in Uruguay.

Montevideo

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. Het heeft nog een oud stadscentrum met veel mooie, statige koloniale gebouwen. Dit stadscentrum heeft vele kleine en grote marktjes, winkeltjes en restaurants. Je kunt uren door deze oude stad struinen. Buiten dit oude stadscentrum is Montevideo juist een hele moderne stad met wolkenkrabbers en grote winkelcentra.

Daarnaast staat Montevideo bekend om zijn grote boulevard waar altijd genoeg te beleven is. Vooral aan het eind van de middag en begin van de avond, als de zon onder gaat, lijkt heel Montevideo zich op de boulevard te bevinden. Ook heeft Montevideo veel stranden en parken. Dus als je een beetje wilt relaxen dan ben je in Montevideo ook aan het juiste adres.

DSC04991 Copy 1 klein - Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika
Montevideo moet je zeker bezoeken tijdens een vakantie naar Uruguay
Punta del Este

Punta del Este is de bekendste badplaats van Uruguay. De stad dankt zijn naam aan zijn ligging op een schiereiland tussen de Atlantische Oceaan en Rio de la Plata. Dit zorgt ervoor dat de stad omgeven is door lange witte stranden. Geen wonder dat Punta del Este zo’n populaire badplaats is. Het bekendste strand is Playa Bravo. Op dit strand ligt ook het kunstwerk ‘La Mano’, gemaakt door de Chileense kunstenaar Mario Irarrazabal. Dit zijn 5 grote vingers die uit het stand steken. Dit kunstwerk is waarschijnlijk de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Punta del Este.

De stad heeft een grote haven waar luxe jachten kunnen aanmeren. Zowel ‘s middags als ‘s avonds is er in de haven van alles te beleven. Daarnaast vindt je in Punta del Este grote resorts, hippe winkels en grote clubs om uit te gaan. Het is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met Saint-Tropez. Dit is ook wel te merken aan de prijzen: alles is in Punta del Este een stuk duurder dan in de rest van Uruguay (en waarschijnlijk ook de rest van Zuid-Amerika).

DSC04920 Copy 1 klein - Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika
Punta del Diablo

Ben je juist op zoek naar relaxte stranden en een backpack cultuur? Dan is Punta del Diablo waarschijnlijk meer iets voor jou. Het is een klein pittoresk vissersdorpje, dat in de winter ongeveer 400 inwoners kent. In de zomer is het erg gezellig druk met toeristen.

Punta del Diablo staat bekend om zijn stranden en hippiecultuur. In de zomer zijn er veel relaxte strandfeestjes. De zee is erg enigszins wild, waardoor er ook veel surfers in het dorpje te vinden zijn. In Punta del Diablo heb je een adembenemend uitzicht op de zonsondergang. Ook de locals zijn hier nog steeds van ondersteboven, vandaar dat ze elke avond staan te applaudisseren als de zon onder gaat.

Colonia del Sacramento

Het plaatsje Colonia del Sacramento is net zo betoverend als het klinkt. Het is een klein en historisch koloniaal stadje op ongeveer 180 kilometer van Montevideo, maar het ligt heel dichtbij de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. Je kunt deze stad op heldere dagen zelfs vanuit Colonia del Sacramento zien liggen.

Het centrum zelf is vrij klein en heb je waarschijnlijk binnen een paar uur gezien. Dit neemt niet weg dat het een prachtig plaatsje is om te bezoeken. Er staan veel oude, kleurrijke huisjes en de smalle straatjes liggen vol met hobbelige stenen. Er zijn veel winkeltjes, bars, terrasjes en restaurantjes. Juist doordat het stadje nog niet door het massa-toerisme is ontdekt, kun je Colonia del Sacramento een van de puurste bezienswaardigheden van Uruguay noemen.

Lees ook: 8 x de mooiste plekjes in Colonia del Sacramento

Eten in Uruguay

De Uruguayaanse keuken kent veel Spaanse en Italiaanse invloeden. Ook vind je hier heel veel vlees op de menukaarten. Een aanrader is om een keer in de Mercado del Puerto in Montevideo te eten. Hierin bevinden zich meerdere restaurantjes, dus keuze genoeg!

Slapen in Uruguay

In deze kustplaatsjes van Uruguay vind je genoeg hotels, hostels en boetiek hotelletjes waar je tijdens je vakantie kunt verblijven. Ik heb in Uruguay voornamelijk in hostels geslapen. Het hostel El Viajero in Colonia Del Sacramento is wat mij betreft een aanrader.

Slapen in Uruguay

Tripadvisor – Bekijk hotels
Trivago – Bekijk hotels
Zoover – Bekijk accommodaties

Tours in Uruguay

Om sommige van deze bezienswaardigheden in Uruguay te bezoeken, kun je ook een tour boeken. Of ga door middel van een tour het binnenland van Uruguay in.

Wil je meer over de bezienswaardigheden van Uruguay weten? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerikaimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika