Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist

Handige dingen praktische info Uruguay

Voordat je op reis gaat, is het verstandig om je goed voor te bereiden en jezelf in te lezen over het land waar je naartoe gaat. Ben jij van plan om binnenkort naar Uruguay te gaan? Hier kun je alle handige dingen en praktische info terugvinden die je nodig hebt als je een reis naar Uruguay aan het plannen bent.

Weer en beste reistijd Uruguay

Een van de meest handige dingen om te weten voordat je naar Uruguay gaat, is natuurlijk wanneer je het beste kunt gaan. De seizoenen van Uruguay zijn tegenovergesteld van die van Nederland. In onze winter is het daar zomer, en andersom. Sowieso is het daar nooit echt ‘winter’. De temperaturen liggen tijdens de wintermaanden tussen de 15 en 20 graden. In de zomermaanden is het daar tussen de 20 en 30 graden. Uruguay kent geen over het algemeen geen regen- of droogteseizoen.

Hierdoor ligt de beste reistijd van Uruguay grofweg tussen november/december en februari/maart. Hou er wel rekening mee dat dit ook de drukste maanden zijn. Veel Argentijnen en Brazilianen genieten dan ook van de Uruguayaanse kust.

DSC04991 Copy 1 klein - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist
Een reis naar Uruguay boeken

De meeste mensen die naar Uruguay gaan, reizen op eigen houtje. Boek een vlucht en een of meerdere hotels, en je bent er al. Er zijn sowieso niet zoveel mensen die alleen naar Uruguay op vakantie gaan. Vaak is Uruguay een onderdeel van een vakantie naar Argentinië, Brazilië of een reis door Zuid-Amerika.

Heb je geen tijd voor zo’n grote rondreis en wil je alleen naar Uruguay? En heb je toch liever dat de reis al helemaal geregeld is? Kijk dan eens bij de iets meer gespecialiseerde reisbureaus zoals Ander Licht Reizen of Sapa Pana Travel.

Hoe kom je in Uruguay?

Vanuit Nederland gaan er geen directe vluchten naar Uruguay. Kijk daarom op Cheaptickets of Skyscanner wat de meeste gunstige vluchten zijn.

Als je door Zuid-Amerika reist, of de reis combineert met Argentinië, kun je Uruguay ook per veerboot bereiken. Vanuit Buenos Aires vertrekken er dagelijks veerboten naar Colonia del Sacramento en Montevideo. Over het algemeen is de optie naar Colonia goedkoper, omdat deze afstand korter is. Er zijn 3 maatschappijen die deze veerdienst verzorgen: Buquebus, Colonia Express en SeaCat. Ik ben met Buquebus gegaan en ik kan je alvast 1 tip geven: als je de tickets boekt via de Uruguayaanse site, is het goedkoper.

DSC04852 1 klein - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist
Reizen door Uruguay

Uruguay is niet zo groot en de meest bekende bestemmingen liggen aan de kust, maar een paar uur uit elkaar. Hierdoor is Uruguay een redelijk makkelijk te bereizen land. Uruguay is een modern land, en dit zie je ook terug in het vervoer. De grotere steden hebben busterminals, in de kleinere steden heb je vooral verzamelplekken. De bussen zijn modern en nieuw en het netwerk tussen de verschillende plaatsen is goed. Vaak is er ook gratis wifi aan boord. Daarmee is reizen met de bus de beste en ook goedkoopste optie. Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen om een auto te huren. De wegen zijn goed en de afstanden zijn ook prima te doen. Het is alleen duurder.

Douaneregels Uruguay

Als je naar Uruguay gaat, heb je een paspoort nodig die nog minstens 6 maanden geldig is. Als je minder dan 3 maanden blijft, heb je geen visum nodig. Wel kunnen ze bij de douane vragen om een bewijs dat je het land binnen 3 maanden weer verlaat. Dit kun je bewijzen door bijvoorbeeld een retourticket te kunnen laten zien.

Gezondheid Uruguay

Doordat Uruguay relatief modern is, is de gezondheidszorg in Uruguay goed geregeld. Inentingen voor Uruguay zijn niet verplicht, maar wel aanbevolen. Kijk op www.lcr.nl voor het actuele advies en meer praktische info omtrent vaccinaties voor Uruguay.

DSC04917 1 klein - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist
Elektriciteit & internet Uruguay

Uruguay maakt gebruik van een 220 Volt netwerk. Het is wel aan te raden om een wereldstekker of adapter mee te nemen, omdat de meeste stopcontacten niet voor Nederlandse stekkers geschikt zijn.

De internetverbinding is goed en op veel openbare plaatsen hebben ze gratis Wifi. Hou er wel rekening mee dat de roamingskosten voor internetten in Uruguay redelijk hoog zijn, dus het slim om je telefoon zo in te stellen dat je alleen gebruik kunt maken van de wifi-netwerken.

Munteenheid Uruguay

In Uruguay wordt betaald met de Uruguayaanse Peso (UYU). Bekijk voordat je op reis gaat, wat de huidige wisselkoers is. Hoewel Uruguay een stuk goed goedkoper is dan Nederland, zul je waarschijnlijk schrikken als je de prijzen van de andere Zuid-Amerikaanse landen gewend bent. Vooral in de toeristische gebieden kunnen de prijzen relatief hoog zijn. Uruguay wordt daarom ook wel het ‘Zwitserland’ van Zuid-Amerika genoemd. Aan de andere kant krijg je er ook wel weer wat voor terug: over het algemeen is Uruguay ook een stuk meer ontwikkeld en zijn de voorzieningen beter dan in de andere Zuid-Amerikaanse landen.

DSC04853 1 klein - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist
Taal Uruguay

In Uruguay wordt Spaans gesproken. De meeste mensen spreken geen Engels, behalve wanneer ze in het toerisme werken. Naast Spaans spreken sommige Uruguayanen ook een beetje Portugees, vanwege de vele Brazilianen die er komen.

Tijdsverschil met Uruguay

De tijdzone van Uruguay is UTC-3. Nederland ligt in UTC+1, dus het tijdsverschil met Uruguay is 4 uur. Omdat Uruguay geen zomertijd kent, bedraagt het tijdsverschil 5 uur zodra bij ons de zomertijd in gaat.

Veiligheid Uruguay

Hoewel Uruguay een van de veiligste landen van Zuid-Amerika is, moet je nog steeds alert zijn op criminaliteit. Vooral zakkenrollers kunnen een probleem zijn. Het is daarom aan te raden om na zonsondergang niet alleen over straat te gaan, en je waardevolle bezittingen ook niet te veel laten opvallen. Ben je in Montevideo? Ga dan na zonsondergang ook niet meer het oude stadscentrum in.

DSC04997 Copy 1 klein - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist
Bezienswaardigheden Uruguay

Naast handige dingen en praktische info, wil je natuurlijk ook weten wat je in Uruguay kunt doen. Hoewel Uruguay niet super toeristisch is, kun je er wel genoeg doen. Breng aan een bezoek aan al die leuke plaatsjes aan de kust. Sommige zijn heel modern zoals Montevideo, anderen zijn juist lekker oud of hippieachtig zoals Colonia del Sacramento.

Lees ook: Uruguay: het vergeten land van Zuid-Amerika

Eten en drinken Uruguay

In de Uruguayaanse keuken komt de Spaanse en Italiaanse eet- en drinkcultuur duidelijk naar voren. Men eet 2x per dag warm. Centraal op het menu staan pizza’s, pasta’s en vooral heel veel vlees. Zogenaamde asado’s (barbecues) zijn dan ook heel populair.

Daarnaast is Mate erg populair in Uruguay. Dit is een soort kruidige thee die ze drinken uit een speciaal daarvoor gemaakt kopje. Het is de bedoeling dat dit kopje met meerdere mensen gedeeld wordt. Het wordt dus ook veel gebruikt als sociale aangelegenheid.

DSC04942 1 klein - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist
Slapen in Uruguay

In de steden aan de kust zijn er voldoende hotels en hostels te vinden. Deze hotels en hostels zijn vaak modern ingericht en doen niet onder voor Europese hotels en hostels. Hou er wel rekening mee dat de prijzen voor deze hotels wat hoger kunnen liggen in het hoogseizoen (grofweg in de Uruguayaanse zomer, in de carnavalsweek en de week van Pasen).

Ook heb je veel leuke boetiek hotelletjes en bed & breakfasts. Deze worden in Uruguay ‘Posada’ genoemd. Deze zitten vaak in mooie historische panden. De prijzen voor een kamer ligt vaak wel iets hoger dan die van een hotel. Vooral in Colonia del Sacramento vind je veel van deze Posada’s.

Als je ook naar het binnenland van Uruguay gaat, verblijf je vaak in grote ranches (Estancias in het Spaans). Je kunt vervolgens ook veel leuke activiteiten ondernemen op die boerderij, zoals paardrijden.

Slapen in Uruguay

Tripadvisor – Bekijk hotels
Trivago – Bekijk hotels
Zoover – Bekijk accommodaties

Tours in Uruguay

Om sommige van de leuke kustplaatjes te bezoeken, kun je ook een tour boeken. Omdat Colonia del Sacramento niet heel groot is, zijn er ook genoeg mensen die dit stadje als dagtrip vanuit Montevideo bezoeken. Ook kun je met verschillende tours het binnenland van Uruguay ontdekken.

Vond je deze handige dingen en praktische info over Uruguay nuttig? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reistimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - Handige dingen om te weten als je naar Uruguay reist