De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan

stranden curacao

Precies een jaar geleden zat ik een weekje op Curaçao. Dit eiland is de ideale bestemming als je even een weekje weg wil zijn van de Nederlandse winter. Het is er altijd lekker warm, de zon schijnt er veel en de stranden zijn super mooi. Veel mensen die naar Curaçao gaan, maken de fout om alleen dicht bij hun hotel te blijven. Zo missen ze de mooiste pareltjes die het eiland te bieden heeft. De mooiste stranden liggen namelijk aan de zuidkant en in het westen van Curaçao. Dit is toch wel een stukje rijden van Willemstad, waar de meeste hotels liggen. Huur daarom een auto als je naar Curaçao gaat, zodat je de mooiste stranden kunt bezoeken. Deze stranden op Curaçao mag je in ieder geval niet overslaan.

Grote Knip

De Grote Knip is waarschijnlijk een van de bekendste stranden van het eiland. Als je bij het strand aankomt, heb je namelijk vanaf een hoger gelegen punt een prachtig uitzicht over het strand. Dit maakt het strand waarschijnlijk het meest gefotografeerde strand van Curaçao. Het is een groot en breed zandstrand, met rotspartijen aan beide kanten. Bij deze rotspartijen kun je goed snorkelen en duiken. Ook worden deze kliffen door de locals gebruikt om van af te springen, recht het diepe water in.

De Grote Knip ligt in het westen van het eiland. De entree van het strand is gratis. Het strand kan wel behoorlijk druk worden, dus probeer hem daarom in het weekend te vermijden. Als je honger hebt, kun je bij de snackbar op het strand wat te eten halen. Denk er wel aan dat dit precies een dezelfde soort snackbar is dat wij in Nederland kennen.

Kleine Knip

De Kleine Knip is het kleine broertje van de Grote Knip. Het is ook een mooi wit strand, met helderblauw water en rotspartijen. Het strand ziet er vrijwel hetzelfde uit als de Grote Knip, maar is een stuk kleiner en over het algemeen ook een stuk minder druk. Ideaal dus als je van een mooi strand wilt genieten. Als je wilt snorkelen, kun je wel beter naar de Grote Knip gaan.

De Kleine Knip ligt een paar kilometer van de Grote Knip. Je kunt daarom een bezoek aan de Kleine Knip prima combineren met een bezoek aan de Grote Knip. Ook de toegang voor de Kleine Knip is gratis.

Playa Kalki

Playa Kalki is ook een super mooi strand. Het strand staat bekend om zijn kalkstenen kliffen, vandaar de naam ook. Het strand is relatief rustig, met een klein zandstrandje, een snackbar en een duikshop. Het is dan ook een hele mooie plek om te snorkelen en te duiken.

Het strand is gelegen bij het plaatsje Westpunt. Zoals zijn naam al doet vermoeden, ligt dit helemaal in het uiterste westen van Curaçao. Om het strand te bereiken, moet je een steile trap af. De toegang van het strand is gratis.

Playa Lagun

Hoewel het strand zelf van Playa Lagun niet tot de mooiste stranden van Curaçao behoort, is het strand zeker het bezoeken waard. De reden? De prachtige onderwaterwereld. Playa Lagun is namelijk een klein, rustig en smal zandstrandje, gelegen in een diepe baai met lange steile kliffen. Hier vind je heel veel mooie vissen. Ook heb je hier de grootste kans om een zeeschildpad te zien. Daarom is dit een heel populair strand voor snorkelaars.

Playa Lagun ligt ten zuiden van de Grote en de Kleine Knip, op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Willemstad. De toegang van het strand is gratis. Je hebt er een duikshop en een klein barretje, en op het strand kun je je laten masseren in een speciaal daarvoor ingerichte massageruimte.

Mambo Beach

Mambo Beach is waarschijnlijk het meest populaire strand van het eiland. Het is een groot zandstrand bij het Curaçao Sea Aquarium, waar je ook met dolfijnen kunt zwemmen. Er is een boulevard met winkels en verschillende bars en restaurants. Zowel overdag als in de avond is hier van alles te beleven. Dit is het strand waar alle bekende DJ’s en artiesten optreden. Mambo Beach is daarmee het bekendste uitgaansgelegenheid van het eiland. Het kan hierdoor wel behoorlijk druk worden, vergelijkbaar met een strand aan de Nederlandse kust op een warme zomerdag.

Mambo beach is het strand dat het dichtst bij het centrum van Willemstad ligt. Ook voor dit strand geldt dat je voor de toegang tot het strand moet betalen.

Jan Thiel Beach

Het strand van de Jan Thiel Baai is mooi, maar helaas is het geen natuurlijk strand. Een groot deel van het strand is namelijk opgespoten, om het groter te maken. Het strand is voornamelijk populair vanwege zijn ligging bij grote resorts zoals Papagayo. Dit zorgt er ook voor dat het een behoorlijk druk strand is. Maar dat is juist ook de charme van het Jan Thiel strand. Het is levendig en de bezoekers zijn vooral toeristen. Er zijn verschillende barretjes en restaurantjes. De bekendste is beachclub Zanzibar. Op zaterdagmiddag begint de ‘Happy hour’, waarna er een strandfeest start die tot in de late uurtjes duurt. De zonsondergang op dit strand is prachtig: je kunt de zon recht de zee in zien gaan.

De Jan Thiel Beach ligt ongeveer een kwartier rijden ten oosten van het centrum van Willemstad. Omdat het bij verschillende resorts ligt, moet je wel een toegang betalen om het stand te bezoeken. Als je echter in een van deze resorts verblijft, dan is de toegang gratis.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

GOPR0059 1 klein 1 - De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan
Strandfeestje bij Jan Thiel
Cas Abou

Cas Abou is wat mij betreft het mooiste strand van Curaçao. Het was het eerste strand dat wij bezochten, en daarna heb ik niet meer zo’n mooi strand gezien. Het heeft helderblauw water, een prachtig wit strand met palmbomen en van die leuke wegwijsborden. Er hangt ook een hele fijne sfeer op het strand, het is niet te druk en niet te rustig. Je kunt er heerlijk zonnen, zwemmen en snorkelen en een drankje doen.

Cas Abou ligt aan de zuidkant van het eiland. Er zijn veel faciliteiten, zoals een restaurant, een bar en een duikshop. Ook voor dit strand moet je een entree betalen.

Eten bij de stranden van Curaçao

Rondom de stranden van Curacao zijn er verschillende eetgelegenheden. Zo hebben Cas Abou en Playa Lagun een klein restaurantje. Bij de Grote Knip en Playa Kalki vind je een snackbar. Omdat er bij Jan Thiel en Mambo beach meerdere resorts liggen, vind je hier ook meerdere restaurants. Mijn favoriet bij de Jan Thiel Baai was Zest. Dit is een hele relaxte strandbar met allemaal picknicktafels op het strand.

Een andere restaurant tip is Karakter. Je kunt hier lekker eten, en het ligt direct aan het water. Karakter ligt niet aan een van bovengenoemde stranden, maar bij Coral Estate. Hoewel dit een afgesloten gebied met super veel villa’s is, is Karakter wel gewoon voor iedereen toegankelijk.

Slapen in de buurt van de stranden van Curaçao

De meeste accommodaties op Curaçao zijn grote resorts die dicht bij het strand liggen. De bekendste liggen aan de Jan Thiel Baai, zoals Papagayo en Livingstone Jan Thiel Beach Resort. Hier heb je buiten de resorts verschillende restaurantjes aan het water, en een beach club. Hier is dus ook ‘s avonds nog wat vertier. Ook in de buurt van Mambo Beach liggen enkele grote resorts. Daarnaast liggen verspreid over de kust (dus niet meteen in de buurt van Willemstad) verschillende resorts. Hou hier wel rekening mee dat je ‘s avonds, buiten de evenementen op het resort, niet veel kunt doen.

Slapen op Curaçao

TUI – Bekijk vakanties
Tripadvisor – Bekijk hotels
Trivago – Bekijk hotels
Musjroom – Bekijk vakantiehuisjes
Natuurhuisje – Bekijk vakantiehuisjes

Wil je meer weten over Curaçao dan alleen de stranden? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - De stranden van Curaçao die je niet mag overslaanimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan