De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

Heb je zin in een weekje lekker weer, strand, Caribische sferen en wil je ook lekker Nederlands kunnen praten? Ga dan naar Curaçao. Ieder jaar gaan er veel Nederlands op vakantie naar Curaçao. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ondanks dat Curaçao geen super groot eiland is, er is genoeg te zien en te doen. Hieronder vind je de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao op een rijtje.

De stranden

Curaçao staat natuurlijk bekend om zijn standen. Helderblauw water, wit zand, palmbomen en Caribische sferen, er is niemand die naar Curaçao gaat zonder deze pareltjes te bezoeken.

De bekendste stranden zijn:

  • Jan Thiel baai
  • Mambo Beach
  • Cas Abou
  • Playa Lagun
  • Grote Knip
  • Kleine Knip
  • Klein Curaçao
  • Porto Marie
  • Playa Kalki

De mooiste stranden liggen aan de zuidkant en in het westen van het eiland. Huur daarom een auto als je naar Curaçao gaat, zodat je de mooiste stranden kunt bezoeken.

Lees ook: De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan

De strandfeestjes

Curaçao staat ook bekend op zijn strandfeestjes. Deze beginnen al laat in de middag en duren tot in de vroege uurtjes. De meest bekende zijn de feestjes op Mambo Beach en bij Beachclub Zanzibar in de Jan-Thiel baai. Door de corona-omstandigheden hebben wij alleen het feestje bij Zanzibar meegemaakt, maar die van Mambo Beach schijnen ook heel leuk te zijn. Die van Zanzibar kan ik je in ieder geval aanraden! Lekkere muziek, lekkere drankjes, palmbomen, zee, zonsondergang. Wat wil je nog meer?

Christoffelpark

Naast feestjes en stranden, zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden op Curaçao. Zo is het ook echt een aanrader om de Nationaal Parken van Curaçao eens te bezoeken. Zo zijn wij naar het Christoffelpark en het Shete Boka Nationaal park geweest. Het Christoffelpark is vooral bekend van de Christoffelberg, de hoogste berg van Curaçao. Deze kun je beklimmen zodat je een mooi zicht over het eiland hebt. Je moet hiervoor wel op tijd opstaan, want na 10.00 uur kun je de berg niet meer beklimmen. En de Christoffelberg ligt qua afstand niet ver van Willemstad af, maar het is toch aan de andere kant van het eiland en er zijn natuurlijk geen snelwegen.

Wij waren dus net iets te laat, maar achteraf gezien vonden we dat helemaal niet erg. Wij hebben nu met de auto The North Coast route gereden, dit kun je prima met je huurauto doen want alles is geasfalteerd. Je stopt dan onder andere bij een uitkijkpunt, waar je zowel over de zee heen kunt kijken of naar het binnenland met de Christoffelberg in zicht. Je kunt ook stoppen bij een paar kleine strandjes, op een woestijnachtige plek met veel roofvogels en bij grotten met muurtekeningen.

GOPR0148 1 klein - De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao
Shete Boka Nationaal Park

Direct naast het Christoffelpark ligt het Shete Boka Nationaal Park. Deze twee nationaal parken zijn daarom prima op een dag met elkaar te combineren. Waar het Christoffelpark nog vrij begroeid is, is het Shete Boka Nationaal park vooral een woeste kale vlakte met veel kliffen. Bekende bezienswaardigheden in dit park zijn ‘The Bridge’, omdat het de vorm van een brug heeft, en ‘Boka Pistol’, omdat de golven door een gat naar boven komen en dit het geluid maakt van een pistool. Ook dit park kun je met de auto doen. Dat is ook wel aan te raden, want de dagen op Curaçao zijn heet, de zon schijnt fel en in het nationaal park waait het hard. Smeer je daarom ook goed in als je Shete Boka bezoekt.

Willemstad

Daarnaast is Willemstad ook leuk om een dagje te bezoeken. Toen wij naar Willemstad zijn gegaan, was het een beetje regenachtig dus wij hebben vooral veel (overdekte) terrasjes gepakt. Het centrum van Willemstad bestaat uit de wijken Punda en Otrabanda. Otrabanda ligt links van de Koningin Emmabrug, Punda aan de rechterkant. Ik vond Punda leuker dan Otrabanda: het was iets gezellig met meer terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Otrabanda was aan de waterkant ook wel leuk, maar als je iets verder Otrabanda in gaat, is het iets armoediger. Vanuit Otrabanda heb je wel een leuk zicht op de iconische gekleurde huisjes van Willemstad. Aan Punda grenst Pietermaai, deze wijk is in opkomst en hier zijn ook veel leuke restaurantjes en kroegjes waar je je ‘s avonds kunt vermaken.

GOPR0115 1 klein - De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao
Bezienswaardigheden Curaçao: Willemstad

Wil je meer over Curaçao en de bezienswaardigheden weten? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

cropped header 5 1024x320 - De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.