Getipt: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

bezienswaardigheden Curaçao

Heb je zin in een weekje lekker weer, prachtige stranden, Caribische sferen en wil je ook gewoon Nederlands kunnen praten? Ga dan naar Curaçao! Ieder jaar gaan er veel Nederlands op vakantie naar Curaçao. Dat is natuurlijk niet voor niets. Curaçao is geen super groot eiland, maar er is genoeg te zien en te doen. Dompel je onder in helderblauw water en bezoek ons Caribisch eiland. Hieronder vind je de mooiste bezienswaardigheden en tips voor een vakantie op Curaçao op een rijtje.

De stranden

Curaçao staat natuurlijk bekend om zijn prachtige stranden. Helderblauw water, wit zand, palmbomen en Caribische sferen, er is niemand die naar Curaçao gaat zonder deze pareltjes te bezoeken. Curaçao leent zich daarom heel goed als strandvakantie.

De bekendste stranden zijn:

  • Jan Thiel baai
  • Mambo Beach
  • Cas Abou
  • Playa Lagun
  • Grote Knip
  • Kleine Knip
  • Klein Curaçao
  • Porto Marie
  • Playa Kalki

De mooiste stranden liggen aan de zuidkant en in het westen van het eiland. Een van belangrijkste tips voor een vakantie naar Curaçao is een auto te huren. Zo kun je al deze pareltjes van stranden bezoeken.

Lees ook: De stranden van Curaçao die je niet mag overslaan

De strandfeestjes

Curaçao staat ook bekend op zijn strandfeestjes. Je kunt eigenlijk niet naar Curaçao op vakantie gaan, en geen strandfeestje meegemaakt hebben. Deze beginnen al laat in de middag en duren tot in de vroege uurtjes. De meest bekende zijn de feestjes op Mambo Beach en bij Beachclub Zanzibar in de Jan-Thiel baai. Door de corona-omstandigheden hebben wij alleen het feestje bij Zanzibar meegemaakt, maar die van Mambo Beach schijnen ook heel leuk te zijn. Die van Zanzibar kan ik je in ieder geval aanraden! Lekkere muziek, lekkere drankjes, palmbomen, zee, zonsondergang. Wat wil je nog meer?

Christoffelpark

Naast feestjes en stranden, zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden op Curaçao. Het eiland heeft namelijk ook een aantal Nationaal Parken. Deze Nationaal Parken zijn een aangename afwisseling van alle tijd die je op het strand doorbrengt. Zo zijn wij naar het Christoffelpark en het Shete Boka Nationaal park geweest.

Het Christoffelpark is vooral bekend van de Christoffelberg, de hoogste berg van Curaçao. Deze kun je beklimmen zodat je een mooi zicht over het eiland hebt. Je moet hiervoor wel op tijd opstaan, want na 10.00 uur kun je de berg niet meer beklimmen. En ook al ligt de Christoffelberg ligt qua afstand niet ver van Willemstad af, het is toch aan de andere kant van het eiland. Aangezien er geen snelwegen, duurt het toch even voordat je de Christoffelberg bereikt hebt.

Wij waren dus net iets te laat, maar achteraf gezien vonden we dat helemaal niet erg. Wij hebben nu met de auto The North Coast route gereden. Dit kun je prima met je huurauto doen, want alles is geasfalteerd. Je stopt dan onder andere bij een uitkijkpunt, waar je zowel over de zee heen kunt kijken of naar het binnenland met de Christoffelberg in zicht. Je kunt ook stoppen bij een paar kleine strandjes, op een woestijnachtige plek met veel roofvogels en bij grotten met muurtekeningen.

Curacao tips - Getipt: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao
Shete Boka Nationaal Park

Direct naast het Christoffelpark ligt het Shete Boka Nationaal Park. Deze twee Nationaal Parken zijn daarom prima op een dag met elkaar te combineren. Waar het Christoffelpark nog vrij begroeid is, is het Shete Boka Nationaal park vooral een woeste kale vlakte met veel kliffen. Bekende bezienswaardigheden in dit Nationaal Park van Curaçao zijn ‘The Bridge’, omdat het de vorm van een brug heeft, en ‘Boka Pistol’, omdat de golven door een gat naar boven komen en dit het geluid maakt van een pistool. Ook dit park kun je met de auto doen. En dat is ook wel aan te raden! De dagen op Curaçao zijn heet, de zon schijnt fel en in het Nationaal Park waait het hard. Smeer je daarom ook goed in als je Shete Boka bezoekt.

Willemstad

Daarnaast is Willemstad ook leuk om een dagje te bezoeken. Toen wij naar Willemstad zijn gegaan, was het helaas een beetje regenachtig. Wij hebben toen vooral veel (overdekte) terrasjes gepakt. Maar gelukkig hebben we op de droge momententen ook lekker door Willemstad kunnen dwalen.

Het centrum van Willemstad bestaat uit de wijken Punda en Otrabanda. Otrabanda ligt links van de Koningin Emmabrug, Punda aan de rechterkant. Ik vond Punda leuker dan Otrabanda: het was iets gezellig met meer terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Otrabanda was aan de waterkant ook wel leuk. Maar als je iets verder Otrabanda in gaat, is het iets armoediger.

Vanuit Otrabanda heb je wel een leuk zicht op de iconische gekleurde huisjes van Willemstad. Dit aanblik kenmerkt toch wel een van meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Curaçao. Aan Punda grenst Pietermaai, een wijk in opkomst. Hier komen steeds meer hotels, en er zijn ook veel leuke restaurantjes en kroegjes waar je je ‘s avonds kunt vermaken.

bezienswaardigheden Curacao 2 - Getipt: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao
Tips voor bezienswaardigheden Curaçao: Willemstad
Eten op Curaçao

Je hebt dus veel leuke restaurantjes in Willemstad en in de opkomende wijk Pietermaai. Een aanrader in Pietermaai is het restaurant Mundo Bizarro. Een gezellig restaurantje in Caribische sferen, een een uitgebreid menu.

Ook bij de Jan Thiel baai vind je meerdere restaurants. Mijn favoriete restaurant hier was Zest. Dit is een hele relaxte strandbar met allemaal picknicktafels op het strand. Ook hebben ze hier erg lekkere cocktails. ‘s Avonds hier dan ook een gezellige, relaxte sfeer. Deze mag je tijdens je vakantie op Curaçao zeker niet overslaan!

Daarnaast andere restaurant tip voor Curaçao is Karakter. Je kunt hier lekker eten, en het ligt direct aan het water. Het menu is over het algemeen wel iets luxer, maar nog steeds goed betaalbaar. Karakter ligt niet in Willemstad, maar iets westelijker aan de Zuidkust, bij Coral Estate. Hoewel dit een afgesloten gebied met super veel villa’s is, is Karakter wel gewoon voor iedereen toegankelijk.

Slapen op Curaçao

Curaçao heeft een groot aanbod in hotels voor je vakantie. De meeste hiervan zijn resorts, maar je krijgt ook steeds meer boetiek hotelletjes. Bij de Jan Thiel baai vind je de meeste hotels en resorts. Hier verblijven dan ook de meeste toeristen. Wij hebben hier ook geslapen, bij het Jan Thiel Livingstone resort. Dit vond ik een fijn resort, met een groot zwembad met heerlijke loungebedden langs dit zwembad. Ook vind je veel hotels in Willemstad, bij Mambo Beach en verder richting het westen aan de zuidkust.

Slapen op Curaçao

TUI – Bekijk vakanties
Trivago – Bekijk hotels
Agoda – Bekijk accomodaties
Corendon – Bekijk vakanties
Traveldeal – Bekijk deals
Vakanties.nl – Bekijk vakanties
Zoover – Bekijk vakanties

Tours op Curaçao

Om deze bezienswaardigheden van Curaçao te bezoeken, kun je ook een tour boeken. Zeker als je het eiland Klein Curaçao wil bezoeken, is het een van mijn tips om hiervoor op tijd een tour te boeken. Tours zijn daarnaast aan te raden, als je geen auto huurt.

Wil je meer tips over Curaçao en de bezienswaardigheden weten? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - Getipt: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Curaçaoimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Getipt: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.