Slapen in het huis van boer Bastiaan van Boer zoekt Vrouw? Het kan!

vakantiehuis Huize Adriana Wolphaartsdijk Zeeland

De vaste kijkers van Boer zoekt Vrouw kennen hem wel: boer Bastiaan uit Zeeland van het seizoen 2019-2020. Deze boer was op zoek naar de liefde, en 3 meiden kwamen bij hem logeren tijdens de logeerweek. Maar wist je dat jij ook in zijn huis kunt slapen? Boer Bastiaan heeft naast zijn huis in Arnemuiden namelijk ook een vakantiehuisje in Zeeland in zijn bezit. Dit huisje heet ‘Huize Adriana’ en ligt direct aan het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk.

Het huisje

Eind April zijn wij een weekendje naar Zeeland geweest. Wij hadden ‘Huize Adriana’ in Wolphaartsdijk geboekt om de leuke uitstraling en de prachtige ligging aan het Veerse Meer. Eenmaal in Zeeland aangekomen, kregen wij te horen dat dit het huis van boer Bastiaan was. Toch wel een grappig nieuwtje. Maar goed, nu even genoeg over boer Bastiaan, want het huis zelf verdient ook wel de aandacht.

Huize Adriana is een leuk huisje voor een weekendje weg met een grotere groep. Dit kan bijvoorbeeld met je familie of met een groep vrienden zijn. Het is een ruim huis, met een grote tuin. Het leuke aan het huisje is de authentieke sfeer, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Het is namelijk een oud Zeeuws boerderijtje en als je naar binnen gaat, is het net alsof je een aantal jaar terug in de tijd gaat. De oude familiefoto’s aan de muur dragen hier ook zeker aan bij. Dit zorgt voor een leuke sfeer in het huisje.

Het huis is ook zo ingericht dat je de sfeer ook zelf moet kunnen maken. Er is namelijk geen tv, maar er liggen wel een hoop spelletjes voor je klaar zodat je je ‘s avonds zeker niet hoeft te vervelen. Het huisje heeft een ruime woonkamer, een eethoek, een aparte keuken, 2 badkamers en 2 losse wc’s. Het huisje is schoon, maar de keuken en de badkamers zijn ook wel zeker wat verouderd. Toen wij er waren, was ook een van de wc’s defect. Maar deze verouderde elementen bepalen tegelijkertijd ook zeker de sfeer van het huis.

Daarnaast heeft het huis een grote tuin. Aan de achterkant kun je heerlijk buiten zitten op het terras en kijk je mooi deze grote tuin in. In deze tuin krijg je regelmatig bezoek van dieren zoals eenden en hazen. Aan de voorkant heb je buiten een klein grasveldje en een kippenhok. Je kunt hier (tegen betaling) een doosje met vers gelegde eieren pakken.

De kamers

In totaal zijn er 9 slaapplaatsen in het huisje. Op de benedenverdieping is een mooie ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed, met uitzicht op de grote tuin van het huis. Op de bovenverdieping heb je 4 slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft ook een tweepersoonsbed met een klein balkonnetje. Vanaf dit balkonnetje kijk je niet alleen uit over de grote tuin, maar je kunt ook lekker ver de omgeving in kijken. Daarnaast vind je op de bovenverdieping een kleinere slaapkamer met een eenpersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Het laatste tweepersoonsbed staat als het ware op de ruime gang, maar door middel van gordijn kun je dit afsluiten zodat het ook een eigen ‘kamer’ wordt. De slaapkamers zelf zijn allemaal redelijk basic, maar passen perfect binnen de ‘oude boerderij’ uitstraling.

De locatie

Wat betreft de locatie: You’ll love it or you’ll hate it. Het vakantiehuisje ligt direct aan het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk, in een prachtige en rustige omgeving. Om bij het Veerse Meer te komen, hoef je alleen de dijk over. Op dit stukje is niet echt een strandje, dus ik weet niet of je hier heel lekker kunt zwemmen (ik heb het ook niet geprobeerd, veel te koud!). Fun fact: boer Bastiaan ligt blijkbaar met de gemeente in de clinch, omdat hij hier, tegenover het huis, vakantiehuizen binnen de dijk wil bouwen.

In de omgeving van het huisje ligt.. niets. Naast het vakantiehuis ligt een boerderij. Een beetje verderop liggen een aantal jachthavens. De dichtstbijzijnde supermarkt en restaurants liggen een paar kilometer verderop, voornamelijk in de buurt van de havens. Wolphaartsdijk zelf ligt ongeveer 3,5 kilometer van Huize Adriana af. Verder wordt het huis omgeven door akkerland, en een dijkje met een fietspad. Het ligt dus echt heel afgelegen, wat voor een enorme rust zorgt. Dit kan dus heel lekker zijn als je hiervan houdt, maar het kan ook een beetje saai zijn als je ‘s avonds iets in de directe omgeving wilt doen.

Aanraders in de omgeving zijn het plaatsje Veere (dat verderop aan het Veerse Meer ligt) en de stad Middelburg. Ook het iets dichterbij gelegen Goes is leuk om even te bezoeken. Een bezoekje aan Zeeland is natuurlijk niet compleet zonder de Zeeuwse kust te bezoeken en een strandwandeling te maken.

Lees ook: Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland

Een leuk vakantiehuisje in Zeeland

Al met al is Huize Adriana een leuk vakantiehuisje in Zeeland als je met een grotere groep bent. Het ligt inderdaad wat afgelegen, maar dit maakt het wel lekker rustig. En met een groepje kun je het alsnog erg gezellig maken. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje waar je ‘s avonds nog wat kunt beleven, dan is Huize Adriana niet de juiste keus voor je.

Het leukste aan Huize Adriana vind ik de uitstraling. Het huisje heeft nog alle oude elementen. Sommige faciliteiten zijn ook wat verouderd, maar dit geeft het huisje juist dat lekkere oude boerderij gevoel. Ik verwacht wel dat boer Bastiaan in de komende jaren wat te klussen heeft aan zijn vakantie huisje in Zeeland.

Huize Adriana boeken

Natuurhuisje – Bekijk prijzen & beschikbaarheid
Agoda – Bekijk prijzen & beschikbaarheid

Wil je meer leuke vakantiehuisjes en hotels ontdekken of meer over het Zeeland van boer Bastiaan weten? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - Slapen in het huis van boer Bastiaan van Boer zoekt Vrouw? Het kan!impression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Slapen in het huis van boer Bastiaan van Boer zoekt Vrouw? Het kan!

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - Slapen in het huis van boer Bastiaan van Boer zoekt Vrouw? Het kan! ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - Slapen in het huis van boer Bastiaan van Boer zoekt Vrouw? Het kan! ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - Slapen in het huis van boer Bastiaan van Boer zoekt Vrouw? Het kan! ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - Slapen in het huis van boer Bastiaan van Boer zoekt Vrouw? Het kan!