Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland

Bezienswaardigheden Zeeland

Zeeland is echt een super leuke bestemming voor een weekendje weg of vakantie in eigen land. Je vindt er veel leuke dorpen en steden, de kustlijn is prachtig en er zijn veel mogelijkheden om te fietsen of te watersporten. Ook als het geen weer is om op het strand te liggen, is Zeeland zeker een bezoekje waard. Ik vond het bijvoorbeeld heerlijk om strandwandelingen te maken en lekker uit te waaien. Breng jij binnenkort een bezoekje aan deze provincie, en ben je benieuwd naar wat je er allemaal kunt zien en doen? Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden en bestemmingen van Zeeland.

Veerse Meer

Het Veerse Meer is een 22 kilometer lang meer, en ligt ten zuiden van Noord-Beveland en ten noorden van Zuid-Beveland en Walcheren. Bekende plaatsjes die aan dit meer liggen zijn Veere en Kamperland. Aan het Veerse meer liggen veel campings en jachthavens. Het is dan ook leuk om het Veerse Meer per boot te ontdekken. Verder is het meer geschikt voor watersporten, zoals windsurfen en waterskiën. In de zomermaanden is het hier dan ook lekker levendig. Ook kun je op sommige plekken duiken.

Veere

Veere is mijn favoriete dorp van Zeeland. Of ja, officieel is Veere is een stad. Veere is niet heel groot, maar je kunt je er zeker wel een paar uur vermaken. Het heeft leuke straatjes en steegjes, monumentale gebouwen, typisch Hollandse huisjes, een leuk haventje en een gezellig marktplein. De bekendste bezienswaardigheden van Veere zijn het Stadhuis, Molen de Koe, de Grote Kerk en de Schotse huizen aan de Kaai. Wil je Veere op een leuke manier ontdekken? Maak dan eens een stadswandeling!

Lees ook: Wandelroute Zeeland: door en rondom Veere

Neeltje Jans en de Deltawerken

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Zeeland zijn de Deltawerken. Na de Watersnoodramp in 1953 was het duidelijk dat Zeeland beschermd moet worden tegen het water. Daarom zijn de Deltawerken gebouwd. Dit is een verdedigingssysteem dat bestaat uit meerdere keringen en dammen. De bekendste en de langste kering is de Oosterscheldekering. Hij is in totaal wel 8 kilometer lang. Wil je meer weten over de Deltawerken, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Deltapark Neeltje Jans. Hier is een informatiecentrum en expositie over de Deltawerken, en je kunt er een rondleiding krijgen door een stukje van de Oosterscheldekering.

DSC05419 1 klein - Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland
Het beroemde aangezicht van de Oosterscheldekering
Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is een toeristisch dorpje met gezellige terrasjes. De meeste mensen komen hiernaartoe om het brede zandstrand dat achter de duinen bij Vrouwenpolder ligt. Ook de ligging van Vrouwenpolder is ideaal: dicht bij Veere, Neeltje Jans, Middelburg en de Zeeuwse kust. Dit maakt Vrouwenpolder ook populair onder fietsers: vanuit dit dorpje kun je veel leuke plekken van Zeeland per fiets ontdekken.

Natuurpark Oranjezon

Natuurpark Oranjezon is een beschermd natuurgebied tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Het gebied is lang gebruikt als waterwingebied, maar tegenwoordig kun je er heel mooi wandelen. Het bijzondere aan Oranjezon is dat het een heel afwisselend kustgebied is. Je kunt er letterlijk zien hoe de duinen zijn ontstaan. Het begint met het brede zandstrand, dat overgaat in duinen met een beetje begroeiing. Daarachter komen de struiken en het eindigt in een loofbos. Er zijn veel zeldzame planten en als je geluk hebt, kom je herten tegen.

Het natuurpark is afgesloten door hekken. Donateurs kunnen het gebied gratis in, overige bezoekers moeten € 1,- betalen. Je kunt ook om het park heen lopen. Je ziet dan nog steeds de mooie natuurlijke overgang waar Oranjezon bekend om staat.

Domburg

Domburg is waarschijnlijk de meeste bekende bestemming aan de Zeeuwse kust. Het heeft een boulevard met een paar statige gebouwen, en je kunt er heerlijk uitwaaien op het strand. In de zomer kan het hier druk worden, omdat Domburg toch wel de badplaats is waar de meeste toeristen komen. Toch wordt het hier nooit te druk. Domburg heeft een klein maar gezellig centrum met een straat vol winkeltjes en restaurantjes. Niet vreemd dus dat iedereen een stop maakt in Domburg.

Middelburg

In het lijstje van bezienswaardigheden van Zeeland mag Middelburg zeker niet ontbreken. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft een rijke geschiedenis. Dit zie je ook terug in de prachtige architectuur van de gebouwen. Middelburg is een echte vestingstad en heeft heel veel monumenten. Daarnaast heeft Middelburg veel leuke restaurantjes en terrasjes, waarvan de meesten rondom het stadhuis te vinden zijn.

Lees ook: De 7 mooiste gebouwen van Middelburg in foto’s

De duinen bij Dishoek

Wil jij graag een strandwandeling maken? Dan moet je naar de duinen bij Dishoek gaan. Het duinengebied tussen Dishoek en Zoutelande is wat mij betreft het mooiste van heel Zeeland, vooral omdat de duinen zo hoog zijn. In dit gebied zijn verschillende wandelpaden. Je kunt wandelen over het strand, maar er is ook een wandelpad gemaakt dat over de duinen heen gaat. Op dit pad heb je een prachtig zicht over de duinen, en over het strand. En heb je even genoeg duin en strand gezien? Er loopt ook nog een wandelpad door het bos.

Een ander voordeel van dit duingebied: het is hier warmer. Deze duinen liggen namelijk op het zuiden. Toen wij er waren stond er een koude noordenwind, maar daar had je hier gelukkig helemaal geen last van. Terwijl we op een ander strand dik ingepakt liepen, en niets anders hoorden dan de wind die langs je oren suisde. En komt de wind van het zuiden, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Die wind is meestal warmer.

Zoutelande

Zoutelande is tegenwoordig vooral bekend van het liedje, maar het is ook zeker een van de bezienswaardigheden van Zeeland. Het is namelijk een heel leuk plaatsje waar je sowieso even moet stoppen. Een hoge dijk scheidt het dorpje van de zee, dus het is een super mooie plek om even uit te waaien. Een aanrader van mij is dus om in de richting van Dishoek te lopen. Je komt dan langs de duintop van Zoutelande, het hoogste punt van Zeeland. Verder is Zoutelande een typisch kustplaatsje met leuke winkeltjes en restaurantjes, en veel vakantiehuisjes. Nog een goede reden om naar Zoutelande te gaan: het schijnt de meeste zonuren van Nederland te hebben.

Goes

Van dit lijstje is Goes misschien wel het minst bezienswaardig, maar het is nog steeds een leuke bestemming om te bezoeken. Het heeft een leuk centrum met een aantal mooie kerken. De Grote Markt is een gezellig plein dat vol staat met terrasjes, en uitzicht heeft op het mooie stadhuis. Wat ook heel leuk is, is om een wandeling te maken langs de oude vestinggracht van Goes. Op de Oostwal is hier een speciaal wandelpad voor aangelegd.

Eten in Zeeland

Al bovengenoemde leuke stadjes hebben genoeg restaurantjes om te eten. Daarnaast heeft Zeeland ook veel strandtenten waar je terecht kunt voor een hapje of een drankje. Een echte aanrader is Tapasbar Capaco in Terneuzen. Dit is een kleine tapasbar, met typisch Spaanse tapas in een Spaanse sfeer. Je kunt niet zelf je gerechten kiezen, maar de kok zorgt ervoor dat je een avondvullend en lekker programma hebt. Heel leuk om met een groepje te doen!

Slapen in Zeeland

Naast belangrijke bezienswaardigheden en bestemmingen, wil je waarschijnlijk ook weten waar je in Zeeland kunt slapen. Hier zijn gelukkig genoeg mogelijkheden voor. Zeeland staat vol met hotels en vakantiehuizen. Je kunt vast wel een hotel of vakantiehuisje aan de Zeeuwse kust vinden. Ook zijn er een aantal vakantieparken en campings in Zeeland te vinden. Wij hebben zelf in een vakantiehuisje geslapen: een privévilla die in eigendom is van Boer Bastiaan (ja, die van Boer zoekt Vrouw).

Slapen in Zeeland

Natuurhuisje – Bekijk vakantiehuisjes
Belvilla – Bekijk vakantiehuisjes
Zoover – Bekijk accommodaties
Landal – Bekijk vakantieparken
Roompot – Bekijk vakantieparken
Bungalowspecials – Bekijk vakantieparken
Voordeeluitjes – Bekijk hotels
Trivago – Bekijk hotels
Tripadvisor – Bekijk hotels
Hotelspecials – Bekijk hotels
Sunweb – Bekijk vakanties
TUI – Bekijk vakanties
Eurocampings – Bekijk campings
Allcamps – Bekijk campings
Vacanceselect – Bekijk vakantieparken
Campings.com – Bekijk vakantieparken
Europarcs – Bekijk vakantieparken

Wil je meer over de bezienswaardigheden en bestemmingen van Zeeland weten? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeelandimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland