Wandelroute Zeeland: door en rondom Veere

Wandelroute Veere Zeeland

Vorig weekend zijn we een weekendje naar Zeeland geweest. Uiteraard hebben wij hier ook weer veel gewandeld, en nieuwe wandelroutes ontdekt. Om Veere wat beter te leren kennen, hebben wij een wandelroute door en en rondom Veere gemaakt. De route gaat door de leuke, smalle straatjes van Veere, komt langs verschillende bezienswaardigheden en gaat door het prachtige polderlandschap eromheen. Wil jij dit plaatsje ook op een leuke manier ontdekken? Loop dan ook deze wandelroute door Veere, misschien wel het mooiste plaatsje van Zeeland.

De wandelroute door en rondom Veere in Zeeland

Wij begonnen de wandelroute bij de molen ‘de Koe’. Dit leverde al meteen een prachtig plaatje op, met de schapen en lammetjes die eromheen stonden te grazen. Vervolgens zijn wij via de Molenwal en de Warwijcksestraat richting het centrum van Veere gelopen. De Warwijcksestraat is trouwens een super leuk straatje met een aantal verkoopkraampjes aan huis, met bijvoorbeeld oude boeken en zaadjes. Tijdens ons bezoek aan Veere was de straat speciaal voor Koningsdag helemaal versierd met oranje vlaggetjes.

Vervolgens kom je aan bij de Kaai en de haven. Je neemt de eerste straat rechts en dan weer links. Dit herhaal je een aantal keer. Je loopt op deze manier via allerlei leuke smalle straatjes tot aan de Markt. De Markt is een gezellig sigaarvormig plein, met allerlei terrasjes en winkeltjes en wat groen in het midden. Hou er wel rekening mee dat het hier wel erg druk kan worden. Daarna loop je richting de Torenwal en loop je over de oude vestigingsmuur om een gedeelte van Veere heen.

Nu komt het stukje door de natuur. Je ziet eerst de achterkant van het plaatsje, waarna je door een weide komt met koeien en schapen. Nadat je door deze weide heen gelopen bent, mag je op een touw-trek-vlot (geen flauw idee hoe je het noemt) over het water heen. Vervolgens loop je langs de oude ‘gracht’ door het natuurgebied de ‘Vest van Veere’. Hier zie je veel watervogels. Op het einde kun je via een tunnel onder de gracht door, of je kunt ervoor kiezen om nog iets meer door de natuur te lopen. Kies je voor het tweede, dan kom je langs het Bastionstrand. Hier heb je een mooi uitzicht over het Veerse meer. Uiteindelijk kom je weer terug bij de molen. Of je kiest ervoor om Veere weer terug in te gaan over die leuke brug. Een drankje heb je na deze wandeling wel verdiend toch?

Bezienswaardigheden

Veere is natuurlijk een en al bezienswaardigheid. Een openluchtmuseum misschien wel. De hoogtepunten voor mij waren toch wel het stadhuis en de markt, en de haven/Kaai. Die bootjes en de ophaalbrug zijn wat mij betreft bezienswaardigheden die je niet mag missen wanneer je in Veere bent. Ook windmolen ‘De Koe’ mag je een bezienswaardigheid noemen, alleen al door de vele uitzichten die je op deze molen hebt.

Pauzeplaatsen

Hoewel je voor zo’n korte route waarschijnlijk geen pauzeplaats nodig hebt, zijn er genoeg leuke plekjes om even een pauze te nemen. Zo zijn er in Veere genoeg leuke terrasjes en restaurantjes waar je even een drankje kunt doen. De meeste hiervan zijn te vinden rondom de Kaai en op de markt. Maar je zou bijvoorbeeld ook even een handdoekje kunnen spreiden op het Bastionstrand of op een bankje kunnen zitten op de Torenwal, terwijl je geniet van het uitzicht over het Veerse Meer.

Algemene info route

De route is geïnspireerd op deze route van route.nl. Wij hebben hem een klein beetje afgesneden, waardoor hij in totaal 5 kilometer lang was. Omdat je in Veere je ogen uitkijkt en regelmatig een keertje stil staat, kun je het beste rekening houden met een totale wandeltijd van 1,5 uur.

Je kunt op verschillende plekken op de route instappen. Wij zijn begonnen bij de molen en hebben de auto geparkeerd op het parkeerterrein van de straat ‘Bastion’. Afhankelijk van of je wilt beginnen of eindigen in het centrum, kun je er ook voor kiezen om de route in tegengestelde richting te lopen.

afbeelding - Wandelroute Zeeland: door en rondom Veere
De wandelroute in Zeeland door en rondom Veere. Bron: Route.nl.

Wil je meer leuke wandelroutes ontdekken of meer over de bezienswaardigheden van Veere of Zeeland lezen? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - Wandelroute Zeeland: door en rondom Veereimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Wandelroute Zeeland: door en rondom Veere

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - Wandelroute Zeeland: door en rondom Veere ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - Wandelroute Zeeland: door en rondom Veere ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - Wandelroute Zeeland: door en rondom Veere ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - Wandelroute Zeeland: door en rondom Veere