Camping Viora: een kleine en fijne camping in Piemonte

Camping Viora Piemonte Italie

De regio Piemonte in Italië is niet de meest toeristische regio van het land. Hierdoor vind je in Piemonte ook veel minder grootschalige campings en hotels. De accommodaties in Piemonte zijn net zoals de menukaarten in deze streek: klein en verfijnd. Zo kwamen wij uit bij Camping Viora, een camping in de Langhe, de wijnstreek van Piemonte. Lees hier onze ervaringen met deze kleine camping in Italië.

De camping

Agriturismo Camping Viora is een kleine camping in de Italiaanse regio Piemonte. En een kleine camping is in dit geval ook echt een kleine camping. Het heeft namelijk maar 10 campingplaatsen. De camping heeft niet heel veel faciliteiten, maar dat hoeft ook helemaal niet. Voor de 10 campingplaatsen is er 1 sanitair gebouw, met een douche, wc en badkamertje met een douche en wc. De wasbakken en de afwasbakken vind je aan de buitenkant van het gebouwtje. Naast het sanitair gebouw staat een picknick tafeltje. Dit is de enige plek op de camping met wifi, al moet ik zeggen dat deze niet echt werkte.

De grote pluspunten van de camping zijn de rust en het prachtige uitzicht. De camping ligt namelijk in de Italiaanse heuvels. Wel redelijk afgelegen, maar je kunt hierdoor wel eindeloos ver kijken. Zo heb je onder andere uitzicht op het lavendelveld van de eigenaresse, het heuvelgebied van wijnregio de Langhe en zelfs de alpen. Elke campingplaats is ook zo ingericht dat je zicht hebt op deze wijde omgeving. Genieten van de zonsondergang is gegarandeerd.

Door de ligging en de inrichting van de camping staat camping Viora helemaal in teken van rust. Bovendien mogen er ook geen kinderen komen, dus de camping wordt voornamelijk bezocht door stellen. Je auto moet je ook bovenaan de heuvel parkeren, voordat je bij de campingplaatsen komt. Zo heb je ook geen last van verkeer. En ook goed om te weten: de camping is alleen geschikt voor tenten en vouwwagens. Door de ligging van de camping is wat lastig om hier met een camper of caravan te komen. Ook zal een camper of caravan het rustieke, idyllische aanzicht van de camping wel enigszins verstoren.

De plaatsen

De 10 plaatsen op de camping zijn allemaal erg ruim (zo’n 90-100 m²). Deze 10 plaatsen zijn verdeeld over verschillende terrassen, waardoor je ook behoorlijk wat privacy en extra rust hebt. Alle plaatsen zijn voorzien van een schaduwdoek, zodat je altijd iets van schaduw hebt. Ook zijn alle plaatsen voorzien van elektriciteit. Het kastje kan op sommige plekken wel wat verder weg staan, dus het is verstandig om een campingstekker met een extra lange snoer mee te nemen.

De locatie

Camping Viora is gelegen in het zuiden van de Langhe, de wijnstreek van Piemonte. Je komt hier alleen door een verdwaald weggetje door de heuvels van Piemonte. Zoals hierboven al is genoemd, is de locatie super vanwege het wijde en prachtige uitzicht dat je hier hebt. En de rust. Het nadeel van deze locatie is wel dat je alles met de auto moet doen. De wat grotere plaatsjes liggen toch al snel op een half uurtje rijden, maar ook voor het dichtsbijzijnde dorpje is het niet echt aan te raden hier naartoe te lopen. Als je fietsen hebt, moet je deze ook zeker meenemen. Mits je een goede conditie of een fiets hebt waarmee je makkelijker door de heuvels kunt fietsen.

Een kleine maar fijne camping in Piemonte

Al met al vind ik camping Viora zeker een aanrader als je als stel op vakantie gaat in Italië. Zeker als je op zoek bent naar rust is deze camping een uitstekende optie. Als je juist op zoek bent naar wat levendigheid op de camping of in de buurt, dan is Camping Viora misschien een minder goede optie voor je.

De Nederlandse eigenaresse Monique is gastvrij, en denkt graag mee met wat je allemaal kunt doen in de omgeving. Wees er wel op voorbereid dat het vooral Nederlanders zijn die deze camping bezoeken. Hier moet je van houden, maar wij hebben dit zelf helemaal niet als storend ervaren. Dit komt juist omdat camping Viora zo kleinschalig is.

Een overnachting boeken

Wil ja na het lezen van onze ervaringen met Camping Viora een plaats op de camping reserveren? Dit kun je het beste doen via de site van de Camping Viora.

Wil je meer campings of hotels ontdekken of meer over Italië en Piemonte lezen? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - Camping Viora: een kleine en fijne camping in Piemonteimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Camping Viora: een kleine en fijne camping in Piemonte

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - Camping Viora: een kleine en fijne camping in Piemonte ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - Camping Viora: een kleine en fijne camping in Piemonte ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - Camping Viora: een kleine en fijne camping in Piemonte ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - Camping Viora: een kleine en fijne camping in Piemonte