Slapen in een Bedstee – B&B Elfstedenstate in Friesland

B&B elfstedenstate friesland

Ga jij binnenkort naar Friesland en ben je op zoek naar een leuke Bed & Breakfast? In Friesland heb je heel veel leuke hotelletjes, B&B’s en vakantiehuizen, dus een keuze maken is nog best lastig. Toevallig kwamen wij B&B Elfstedenstate in het dorpje Easterein tegen. Een kleine B&B met (op de foto’s) mooie ingerichte kamers. Ook de recensies beloofden veel goeds. Wij werden wel nieuwsgierig en daarom hebben wij B&B Elfstedenstate geboekt voor ons weekendje weg naar Friesland. Lees hier onze ervaringen.

De B&B

B&B Elfstedenstate is een B&B met drie kamers, gevestigd in een voormalig kaaspakhuis en herberg. Het is echt een super mooi en authentiek pand. De B&B ligt op de eerste verdieping, bereikbaar via een eigen voordeur. De eigenaren en hun gezin slapen in het huis dat eraan vast ligt. De B&B heeft een ruime gemeenschappelijke ruimte met een lange eettafel, een klein keukentje zodat je zelf ook nog wat kunt koken, en een bank en meerdere stoelen waar je rustig kunt zitten. Je kunt een enkele kamer boeken, maar als je met een groepje bent, kun je ook de hele B&B afhuren. Je hebt dan eigenlijk een heel leuk vakantiehuisje.

BB elfstedenstate friesland 12 - Slapen in een Bedstee - B&B Elfstedenstate in Friesland
De B&B heeft een ruime gemeenschappelijke ruimte

Eigenaresse Catharina heeft de B&B sfeervol ingericht. De inrichting is geïnspireerd op de Friese elf steden en heeft een stoer karakter, met veel blauwe en grijze tinten en optimaal gebruik van hout. Catharina is heel gastvrij, komt regelmatig een praatje maken en geeft goede tips over wat je in de omgeving kunt doen. Toen wij aankwamen, bleek dat er iets was misgegaan met onze boeking, maar dat heeft ze ook heel goed opgelost.

Je kunt ook verschillende arrangementen boeken. Wij hadden bijvoorbeeld een arrangement inclusief sloephuur. De B&B heeft een mooie ligging aan het water, waar ze ook een sloep hebben liggen. Deze sloep kun je voor een paar uur huren om zo de prachtige omgeving van Easterein te ontdekken. Hier kunnen de grotere boten niet komen.

De kamers

De drie kamers van de B&B zijn allemaal vernoemd naar een van de elf steden. Kamer Leeuwarden is een stoere en tegelijkertijd romantische kamer met een breed kingsize bed. In kamer Sneek komen de nautische details van de watersportstad duidelijk naar voren. Groot pluspunt van deze kamer is de boxspring met ingebouwd massagesysteem.

Wij sliepen zelf in kamer Workum. Deze kamer is geïnspireerd op de schilder Jopie Huisman die in deze stad geboren is. Met subtiele details zoals verfkwasten, schildersezels en gordijnen die je doen denken aan doeken die over een te onthullen schilderij hangen. We sliepen in een bedstee. Hoe leuk is dat?! Het matras is speciaal op maat gemaakt, en met een breedte van 1.60 meter kun je prima in de bedstee slapen.

Alle kamers hebben hun eigen badkamer, in betonlook. Daar gaat mijn interieur hartje ook wel sneller van kloppen. De kamers zijn allemaal goed onderhouden en de faciliteiten zijn in goede staat.

De locatie

B&B Elfstedenstate ligt in Easterein, een dorpje dat centraal in Friesland ligt. Om je een beeld te geven: het ligt in de driehoek van Bolsward, Sneek en Franeker. Easterein zelf is maar een klein dorpje en heeft 1 restaurant. Verder is er in het dorpje zelf niet zoveel te beleven. Je kunt wel een aantal wandelingen en fietstochten in de buurt maken. Vraag Catharina gerust naar deze routes.

Toch is de locatie van deze B&B heel goed, juist omdat het zo centraal in Friesland ligt. Zeven van de elf steden liggen binnen 30 kilometer rijden, en ook de meeste andere bezienswaardigheden van Friesland zijn makkelijk bereikbaar.

Lees ook: De leukste dingen om te doen in Friesland

Een mooie B&B in Friesland

Al met al komen wij tot de conclusie dat Elfstedenstate een mooie B&B in Friesland is. De kamers zijn sfeervol ingericht met leuke thema’s, zijn ruim opgezet en je kunt er heerlijk slapen. Voor ons was het een leuke ervaring om in een bedstee te slapen. Dat hadden wij nog nooit gedaan, en het heeft ook wel echt zijn charme. Catharina is heel gastvrij, komt gezellig een praatje maken en zorgt ervoor dat er niets tijdens je verblijf ontbreekt.

De B&B ligt midden in Friesland, wat perfect is. De meeste leuke plekken van Friesland liggen binnen een half uur rijden. In de omgeving is ook genoeg te doen. Het is ook leuk dat ze een sloepverhuur aanbieden. Helaas werkte in het weekend dat wij er waren, het weer niet echt mee. Het was behoorlijk koud en nat, dus van de sloep hebben we helaas geen gebruik gemaakt. Een reden om nog een keer terug te komen dus.

Deze hotel kamer in Friesland boeken

Mocht je nog op zoek zijn naar een hotel in Friesland, kijk dan ook zeker naar deze B&B. Wil jij ook een kamer, of misschien zelfs de hele B&B reserveren? Ga dan naar de website van Elfstedenstate om te boeken.

Wil je meer leuke B&B’s en hotels ontdekken of meer over Friesland lezen? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

190605 reizen pp 728x90 - Slapen in een Bedstee - B&B Elfstedenstate in Frieslandimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Slapen in een Bedstee - B&B Elfstedenstate in Friesland

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

?c=241&m=1601241&a=404862&r=&t=html - Slapen in een Bedstee - B&B Elfstedenstate in Friesland ?c=720&m=1859350&a=404862&r=&t=html - Slapen in een Bedstee - B&B Elfstedenstate in Friesland ?c=25355&m=1170139&a=404862&r=&t=html - Slapen in een Bedstee - B&B Elfstedenstate in Friesland ?c=14392&m=553774&a=404862&r=&t=html - Slapen in een Bedstee - B&B Elfstedenstate in Friesland