Tips voor reizigers om deze herfst door te komen

Herfst tips

Geen verjaardagen en feestjes, geen evenementen en musea, culturele instellingen en de horeca zijn dicht. Op dit moment is er helaas niet zo veel te doen, maar dat betekent niet dat we ons de hele dag moeten vervelen. Wat kun je nog wel doen? Hier zijn herfst tips voor reizigers om deze herfst door te komen.

Herfst tip 1: Een herfstwandeling in de buurt maken

Wij hebben de afgelopen weken diverse herfstwandelingen gemaakt. Het geeft een heerlijk gevoel om de herfstzon op je gezicht te voelen, terwijl je door bossen, heidegebieden en langs meren loopt. En vergeet die mooie herfstkleuren in de bomen niet!

Voor een mooie herfstwandeling kun je een bekend natuurpark opzoeken zoals de Veluwe, maar het is vaak ook leuk om juist te kijken welke wandelroutes er dicht bij huis zijn. Ofja, dicht bij huis, stiekem zijn wij af en toe toch nog wel een stukje gaan rijden.

Vorige week zijn wij bijvoorbeeld naar een bos gegaan hier in de buurt. Op het begin leek het voor mij een bos zoals elk ander bos, totdat we bij de heide aankwamen. De bosrand lag iets hoger dan de heide, dus je keek neer op een prachtig natuurgebied met heuvels, planten en in het midden een verdwaalde boom. Om zo’n mooi stukje natuur te zien met een herfstzonnetje erbij, was voor mij toch wel een geluksmomentje. En als je van natuurfotografie houdt, is het ook zeker een aanrader om juist nu je camera te pakken en op pad te gaan.

Lees ook: Handige websites en apps voor wandelroute inspiratie

Herfst tips 2 - Tips voor reizigers om deze herfst door te komen
Herfst tip 2: Ga picknicken

Er is niets leuker om nieuwe plekjes in Nederland te ontdekken. Stap in de auto en ga ergens naartoe. Normaal gesproken zou je dit ook zo doen, maar nu wordt het toch wel lastig om zo’n dagje uit te gaan. Je stapt nu niet zomaar in de auto om bijvoorbeeld een uur lang ergens naartoe te rijden en daar te kijken wat er allemaal te zien valt. Je wilt immers ook nog wat eten of drinken en even rustig ergens zitten. Maar nu de horeca dicht zijn zit die warme chocomel of koffie na een wandeling er helaas niet in. Tenzij je het zelf mee neemt natuurlijk.

Normaal gaan mensen vooral picknicken als het mooi en warm weer is, maar het kan ook gewoon op een mooie herfstdag. Dus maak wat lekkers, neem een picknickkleed mee en zorg ervoor dat je een paar warme dekens bij je hebt. En niet te vergeten, drinken waar je warm van wordt. Koffie uit een thermoskan smaakt natuurlijk niet zo lekker als verse koffie, maar een mooie omgeving maakt al veel goed. De echte koukleum kan natuurlijk ook iets sterkers pakken. Zorg dan wel dat je een Bob hebt. Zei iemand daar Glühwein?

Herfst tip 3: Bekijk je reisfoto’s en maak fotoalbums

Koudere dagen, meer regen. De herfst nodigt ook niet altijd uit om naar buiten te gaan. Zelfs reizigers die altijd op pad zijn, blijven deze periode liever binnen. De ideale tijd dus om wat tijd aan je reisfoto’s te besteden. Want dit is wat altijd blijft liggen, toch?

Pak iets warms te drinken, en bekijk de foto’s van je reizen. Het is heerlijk om al die herinneringen weer naar boven te halen. Ruim je mappen met foto’s op, en gooi de slechte foto’s weg. Neem de tijd om de mooiste foto’s te bewerken. En de ultieme herfst tip voor reizigers: maak eindelijk dat fotoalbum met die foto’s van je laatste reis of vakantie.

?c=1641&m=1006340&a=404862&r=&t=html - Tips voor reizigers om deze herfst door te komen
Herfst tip 4: Koken met vrienden

Nu alles dicht is, kun je niet meer samen ergens gaan lunchen of gaan uit eten. Maar het is zeker net zo leuk om samen te koken en daarna lekker samen te tafelen. De herfst is wel altijd het seizoen met de lekkerste recepten, maar dit zijn vaak ook recepten waarvoor je iets langer in de keuken staat. Een lange en gezellige dag of avond is gegarandeerd! Zeker met een lekker wijntje of ander drankje erbij. En mis je die verre bestemmingen of culinaire hoogstandjes van andere werelddelen stiekem een beetje? Mijn tip voor de echte reiziger is om deze herfst dan ook een gerecht uit te proberen die je tijdens een van je reizen een keer geprobeerd hebt.

Bovendien, de zomer is nog ver weg. Aan een bikini lichaam hoeven we de komende maanden nog niet te denken, onze wintertruien verbergen die paar extra kilo’s wel. Dus waarom gaan we ook niet voor een lekker nagerecht erbij? Samen koken is leuk, maar samen bakken is nog leuker! Pak je favoriete kookboek en ga aan de slag.

Herfst tip 5: Zelf je kerstversiering maken

Voor alle creabea’s onder ons, dit is natuurlijk ook wel de tijd om lekker thuis te zijn en onze creativiteit de vrije loop te laten. Het kerstseizoen staat voor de deur, dus er valt genoeg te versieren. Haal die oude kerstballen uit de doos en geef ze een make-over. Maak een kerststukje met dingen die je in het bos gevonden hebt. Stuur je familie en vrienden een zelfgemaakte kerstkaart. Of kan jouw kersttafel wel een nieuwe look gebruiken? Er is genoeg te bedenken.

Kerst muziekje erbij, verf en knutselspullen uit de kast en je komt al helemaal in de kerstsfeer. Waarom zet je niet gewoon alvast een boom op? Zo schijnt er letterlijk een (kerst)lichtje in deze donkere dagen en is deze herfst waarin niets te doen is sneller voorbij.

Herfst tip 6: Neem een puppy
Herfst tips - Tips voor reizigers om deze herfst door te komen

Mijn zusje heeft in september een puppy gekregen. Ik kan je zeggen, hij is nu nog heel lief, maar je hebt er enorm veel werk mee. Het is eigenlijk net een klein kind dat constant aandacht nodig heeft en die de hele tijd in de gaten gehouden moet worden. Voor je het weet heeft hij weer iets te pakken wat hij eigenlijk niet mag. Kortom, je hebt er een hele dagtaak aan. Die herfst is zo voorbij.

Daarnaast is een hond natuurlijk ook een goede reden om buiten te komen. Je kunt stukjes met hem gaan wandelen (als ze nog klein zijn mogen ze helaas nog niet heel ver lopen), of gewoon de hele familie langsgaan want iedereen wordt dolblij van zo’n puppy-snuitje. Neem natuurlijk wel alleen een puppy als je dat echt wilt, ook op de lange termijn. En als je er voor kunt zorgen. Als beide dingen van toepassing zijn, is deze herfst wel echt de ideale timing.

Wil jij meer tips voor de herfst of thuis voor reizigers? Deze blogs wil je waarschijnlijk ook lezen:

Wil jij op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

190605 reizen pp 728x90 - Tips voor reizigers om deze herfst door te komenimpression?p=1&s=1150363&t=url&f=BAN&name=Reizen&subid= - Tips voor reizigers om deze herfst door te komen